BUCATAR

Se ocupa de pregatirea produselor alimentare pentru gatit, in vederea realizarii preparatelor culinare dupa diferite retete care sa satisfaca dorintele consumatorilor.

 

Tipul programului: Calificare, Nivelul 2

Cod COR: 5122.2.1

Durata: 720 ore

Conditii de participare: minim 10 clase absolvite

Competente dobandite:

  • Comunicarea la locul de munca
  • Desfasurarea muncii in echipa
  • Aprovizionarea cu materii prime si auxiliare a locului de munca
  • Organizarea cadrului general de deschidere si inchidere a activitatii sectiei
  • Intocmirea documentelor specifice
  • Pregetirea antreurilor calde si reci
  • Pregatirea fripturilor si a mancarurilor din carne
  • Pregatirea preparatelor din peste si fructe de mare
  • Pregatirea manacarurilor din legume, orez, oua, paste fainoase
  • Pregatirea preparatelor lichide si a deserturilor
  • Prepararea aluaturilor de baza
  • Realizarea actiunilor de supervizare si control

Acte necesare inscrierii:

  • Copie act de identitate
  • Copie certificat de nastere
  • Copie diploma de studii
  • Copie certificat de casatorie (daca este cazul)
  • Aviz medical:
    • pentru cei angajati in domeniu: copie carnet medical periodic cu analizele specifice activitatii din bucatarie efectuate (RBW, micro sau RX-pulmonar, ex. Coprobacteriologic si ex. Coproparazitologic) nu mai vechi de 3 luni
    • pentru cei care nu sunt angajati In domeniul alimentatiei publice: ex. Coprobacteriologic si ex. Coproparazitologic.

 

Descarca fisa de inscriere la curs